logo

Meny

line
USER INTERFACE DESIGN

Designa hur produkten ser ut och känns

JAG VILL PRATA UI
hero image

Vad är user interface design?

Det ska inte bara funka bra, det ska vara snyggt också

User Interface (UI) Design fokuserar på utseendet och känslan av en produkt för att skapa en attraktiv och intuitiv användarupplevelse. Designen ska användas för att vägleda användaren genom tjänsten. Visuellt lyfta viktiga segment, förklara vad som är klickbart, bekräfta gjorda val, hjälpa till vid fel och skapa nyfikenhet, tillfredsställelse och igenkänning.

 1. Om vi börjar på noll i ett digitalt projekt tar vi ofta fram en moodboard för att sätta riktning och visuell stil för UI-designen. Här ger vi exempel på färger, typsnitt, bilder och andra designelement som representerar den känsla produkten ska förmedla. Moodboarden fungerar som en utgångspunkt för det vidare designarbetet. Modernt och stilrent eller familjärt och välkomnande?
 2. Finns en grafisk profil och brand book arbetar vi utifrån den med att utveckla digitala element som följer den grafiska profilen. Designen ska reflektera och förstärka varumärkets identitet i användning av färger, typsnitt, bildspråk och andra designelement för att få varumärkesigenkänning och en genomgående användarupplevelse.
 3. När det grafiska uttrycket är på plats sätter vi ihop ett designsystem som innehåller allt från mindre atomer som knappar och typografi till större molekyler där vi kombinerar element för att säkerställa en enhetlig och sammanhängande design över hela den digitala plattformen. Atomer och molekyler kan sen återanvändas i olika delar av produkten vilket sparar tid och ger en konsekvent upplevelse
 4. Digitala produkter används på en mängd olika enheter, från smartphones till stordatorer och vi ser till att gränssnittet ser bra ut på alla typer av skärmar, oavsett storlek. Tjänsten ska vara lika tillgänglig och användbar oavsett enhet.

Oavsett vad som finns att utgå ifrån tar vi fram en digital design som lyfter både varumärke och användarupplevelse i en genomgående och konsekvent upplevelse i alla typer av enheter.

Vi hjälper er att ta fram

 • Moodboard för att visualisera en utgångspunkt för UI-designen
 • Grafisk profil och anpassning till brand book
 • Designsystem som håller ihop det visuella uttrycket genom den digitala plattformen
 • Responsiv design för alla typer skärmar
/icons/pointerHand2.svg

Design är inte bara hur det ser ut och känns, designen förklarar hur tjänsten fungerar utan att du tänker på det

Något för dig?

En väl genomförd UI-design lyfter den digital produkten

 • Den hjälper till att förstärka och kommunicera företagets varumärkesidentitet. Genom konsekvent användning av företagets visuella stil skapas en omedelbar koppling mellan produkten och företagets varumärke.
 • En intuitiv och estetiskt tilltalande UI-design gör det enklare och mer behagligt för användare att interagera med produkten.
 • En välplanerad och genomtänkt UI-design kan göra det lättare för användare att navigera och förstå hur man använder produkten, vilket minskar behovet av omfattande användarhandledning och kundsupport.
Vi är dina polare inom UI-design
imageimageimageimageimageimage
Ditt eget team

Behöver du ett eget team anpassat efter ditt behov?

Vi har kompletta team som täcker allt från digital strategi och användarupplevelse till utveckling och test. Du får tillgång till erfarna designers och utvecklare som tillsammans med seniora projektledare ser till att du får ett smidigt och effektivt projektflöde.

Mer om team
Även inom Digital design
image
image

POC (Proof of Concept)

Testa om en idé är tekniskt genomförbar och skapar värde för användare. Ett snabbt och effektivt sätt att visa resultat för att kunna gå vidare med nästa steg i utvecklingen.

testa din idé
image
image

User research, användarstudier

Vi utforskar användarbehov, önskemål och beteenden för att ta rätt beslut i hur vi ska utveckla digitala produkter och tjänster som verkligen gör skillnad.

Förstå behoven
image
image

UX-design, användarupplevelse

Med UX-design designar vi upplevelsen och användarresan för de användare som interagerar med ett företags tjänster och produkter.

Anpassa till användaren