logo

Meny

line
BYGG FÖRSTA EN VERSION

Minimum Viable Product (MVP)

JAG VILL PRATA MVP
hero image

Vad är minimum viable product?

Bara det viktigaste, men på riktigt.

När du bygger en MVP tar du kärnan i det digitala verktyget eller tjänsten, måste-funktionerna, och bygger en första fungerande lösning.

Inom digital utveckling står "MVP" för "Minimum Viable Product" och är den mest grundläggande versionen av en digital tjänst eller produkt. En MVP lanseras med minsta möjliga funktionalitet för att uppfylla sitt syfte och ändå få användbar feedback från användare.

  • Minimum: Minska omfattningen av funktioner till en nivå som är tillräcklig för att produkten eller tjänsten ska gå att använda men inte mer. Målet är att snabbt bygga och lansera produkten utan onödiga funktioner för att sen kunna få in feedback och bygga vidare.
  • Viable: Trots sin minimala funktionsuppsättning ska produkten vara "livskraftig", det vill säga den ska tillfredsställa de basbehov användarna har och lösa det huvudsakliga problemet den är avsedd för.
  • Product: Även om det är en förenklad version, bör den fortfarande betraktas som en fullständig produkt, redo för att möta riktiga användare i ute verkligheten.

Läs caset: Emma är en skräddarsydd SaaS-lösning för att organisera och rapportera koldioxidutsläpp

Vad ingår?

  • En första fungerande lösning i kod som dina kunder kan använda
  • Feedbackloop från användarna med förbättringsförslag
  • Rekommendationer framåt i en roadmap
/icons/pointerHand2.svg

Du kan testa designprototypen på riktiga kunder innan du investerar i kodtimmar - vilket ofta är den stora kostnaden

Något för dig?

Fördelar MVP

  • Tidig och konkret feedback från riktiga användare är avgörande för att rikta produktutvecklingen mot faktiska marknadsbehov
  • En snabbare marknadslansering och att vara först ut kan ge en fördel och hjälpa till att plocka marknadsandelar
  • En MVP minimerar risken genom att undvika omfattande funktioner och komplexitet tills det finns tydligare bevis på vad kunderna verkligen behöver och värdesätter
Vi är dina polare när du behöver en mvp
imageimageimageimageimageimage
Ditt eget team

Behöver du ett eget team anpassat efter ditt behov?

Vi har kompletta team som täcker allt från digital strategi och användarupplevelse till utveckling och test. Du får tillgång till erfarna designers och utvecklare som tillsammans med seniora projektledare ser till att du får ett smidigt och effektivt projektflöde.

Mer om team
Även inom Tjänstedesign & Innovation
image
image

POC

Testa om en idé är tekniskt genomförbar och skapar värde för användare. Ett snabbt och effektivt sätt att visa resultat för att kunna gå vidare med nästa steg i utvecklingen.

testa din idé
image
image

Prototyp

Visualisera den tänkta lösningen i en klickbar prototyp som går att testa på verkliga användare för att kunna skapa en fantastisk användarupplevelse.

visualisera din lösning
image
image

User research, användarstudier

Vi utforskar användarbehov, önskemål och beteenden för att ta rätt beslut i hur vi ska utveckla digitala produkter och tjänster som verkligen gör skillnad.

Förstå behoven