logo

Meny

line
visualisera din lösning

Digital prototyp

JAG VILL PRATA PROTOTYP
hero image

Vad är en prototyp?

En prototyp bor mellan idén och den färdiga lösningen.

En designprototyp är en tidig modell eller en imitation av en produkt som hjälper utvecklare, designers och andra intressenter att visualisera och testa produktens funktionalitet innan man utvecklar någonting alls. Arbetssättet går även att använda för att förbättra befintliga digitala lösningar.

Till skillnad från wireframes eller designskisser är prototypen klickbar och visar hur tjänsten eller verktyget ska fungera. Med prototypen gör vi tester med riktiga användare för att få tidig feedback och validera användarupplevelsen. Du får ett kvitto på vad tjänsten eller verktyget löser för användarna och undviker onödiga kostnader i den fortsatta utvecklingen.

Varför bygger man digitala prototyper?

 • Med en prototyp kan man utföra användningstester och få tidig feedback från potentiella användare. för att kunna identifiera problemområden och förbättringsmöjligheter.
 • Prototyper kan användas för att validera affärsidéer och säkerställa att en produkt uppfyller användarnas och marknadens behov.
 • Att göra ändringar under prototypstadiet är mindre tidskrävande än att göra dem efter att utvecklingen har startat, vilket leder till en snabbare iterativ process.
 • Prototyper fungerar som ett kommunikationsverktyg mellan designers, utvecklare, intressenter och kunder. De erbjuder en tydlig referenspunkt för diskussioner eftersom alla kan se och interagera med prototypen, vilket leder till en klarare vision av slutprodukten.
 • Förutom användargränssnitt kan prototyper också användas för att testa vissa tekniska aspekter eller integrationer av en produkt.

Vad ingår?

 • Klickbara prototypskisser i Figma
 • Tester av prototypen på riktiga användare
 • Sammanställning av feedback och insikter från användare
 • En validerad förbättring av UX-designen
 • Rekommendationer framåt
irregular-image
/icons/pointerHand2.svg

Du kan testa designprototypen på riktiga kunder innan du investerar i kodtimmar - vilket ofta är den stora kostnaden

Något för dig?

Fördelar Prototyp

 • Tidigt utforskande och test av designkoncept sparar tid och resurser och du slipper kostsamma ändringar senare i utvecklingen.
 • Genom användartester med designprototyper kan man samla in feedback och ta fram en härlig och användarvänlig slutprodukt.
 • Designprototyper är en visuell och interaktiv referenspunkt i kommunikationen mellan designers, utvecklare och andra inblandade och gör att alla har samma bild av målet.
Vi är dina polare när du ska prototypa
imageimageimageimageimageimage
Ditt eget team

Behöver du ett eget team anpassat efter ditt behov?

Vi har kompletta team som täcker allt från digital strategi och användarupplevelse till utveckling och test. Du får tillgång till erfarna designers och utvecklare som tillsammans med seniora projektledare ser till att du får ett smidigt och effektivt projektflöde.

Mer om team
Även inom Tjänstedesign & Innovation
image
image

POC (Proof of Concept)

Testa om en idé är tekniskt genomförbar och skapar värde för användare. Ett snabbt och effektivt sätt att visa resultat för att kunna gå vidare med nästa steg i utvecklingen.

testa din idé
image
image

MVP (Minimum viable product)

En första version av en tjänst eller ett verktyg som har de funktioner som krävs för att kunna användas av riktiga kunder och hämta in feedback för vidareutveckling.

Bygg en start
image
image

User research, användarstudier

Vi utforskar användarbehov, önskemål och beteenden för att ta rätt beslut i hur vi ska utveckla digitala produkter och tjänster som verkligen gör skillnad.

Förstå behoven