logo

Meny

Flooré, golvvärmeguide 2.0

Ett enkelt flöde för beställning av golvvärme

Användarstudier och digital protoyp för att göra det svåra enklare.

AnvändningstestPrototypUI-design
hero image

En komplex lösning i ett enkelt gränssnitt

Hur kan vi hjälpa vem som helst att lyckas beställa golvvärmesystem online, för att installera själv eller hos en kund, och allt stämmer när leveransen kommer?

Utmaning

Bristande orderunderlag krävde manuell handpåläggning

Floorés befintliga golvvärmeguide genererade inte tillräckligt exakt data för att fungera som orderunderlag utan krävde omfattande manuell handpåläggning. Med en växande efterfrågan på produkterna och ambitionen att växa affären utan att utöka e-handelsorganisationen behövde de en mer effektiv lösning.

lösning

Användningstesterna ringade in komplexiteten

Användarnas behov, både hantverkare och privatpersoner, var centrala i projektet. Med användningstester av den befintliga lösningen av golvvärmeguiden fick vi större förståelse för deras behov och förutsättningar.

Flödesschemat visade den optimala vägen

Vi la mycket omsorg på att arbeta fram ett flöde där vi med så få steg och hinder som möjligt för användaren ändå kunde uppnå största möjliga exakthet i utdata.

UX och UI som digital prototyp för ett verklighetstroget trycktest

Vi designade en ny version av golvvärmeguiden (2.0) i en digital prototyp. Först i enklare wireframes i utforskandet av alternativa lösningar för att sen komplettera med UI-design efter input från användare för att göra den redo för utveckling.

irregular-image
1
2

resultat

Bevisad förbättring

Utvärderingen efter en andra omgång användartester gav en förbättrad kundupplevelse med betydligt högre CSAT (customer satisfaction score), från 50 till 70, jämfört med den utrsprungliga govvärmeguiden trots att vi tagit fram en i grunden mer komplex lösning för att uppnå ett mer exakt orderunderlag.

Något för dig?

Vill du prata digital design?

  • Hör av dig oavsett om du behöver hjälp med att lyfta visuella delar eller vill förbättra hela flöden baserat på användarinsikter. Vi kommer att hjälpa dig avgränsa och prioritera vad som ger mest värde för din digitala tjänst här och nu, och i framtiden.
HITTA FLER POLARE
imageimageimageimageimageimage
Ditt eget team

Behöver du ett eget team anpassat efter ditt behov?

Vi har kompletta team som täcker allt från digital strategi och användarupplevelse till utveckling och test. Du får tillgång till erfarna designers och utvecklare som tillsammans med seniora projektledare ser till att du får ett smidigt och effektivt projektflöde.

Mer om team
Även inom Tjänstedesign & Innovation
Läkemedelsbranschen

Ett säljrapporteringsverktyg baserat på Speech-to-text-AI som fick stående ovationer

Gidås Hållbarhetsbyrå

Emma är en skräddarsydd SaaS-lösning för att organisera och rapportera koldioxidutsläpp