logo

Meny

NO MORE BOOTS, SKIDRILLER

Automatisk borrning av skidor

Skräddarsydd mjukvara för avancerad hårdvara.

Raspberry PiHårdvara
hero image

En innovativ kombination av hårdvara och mjukvara

Resan från manuella borrjiggar till en precisionsdriven, automatiserad lösning har låtit oss få övervinna tekniska utmaningar och utveckla en produkt som inte bara möter, utan överträffar marknadens behov och säkerhetskrav i ett nära samarbete med No More Boots.

Utmaning

Parallellutveckling och styrkort

Med projektet SkiDriller vill No More Boots revolutionera, förenkla och snabba upp processesen med att montera bindningar på alpina skidor genom att automatisera borrningen av hålen för bindningarna. Det traditionella sättet med att borra efter varje bindningsmärke och modells unika metallmall är tidskrävande och dessutom är borrmallarna stora och platskrävande. En SkiDriller ersätter alla fysiska mallar och gör det dessutom möjligt att enkelt ladda ner helt nya eller saknade digitala mallar vid behov.

lösning

Nära och snabbfotat samarbete

Att koda utan att kunna testa hela vägen, eftersom hårdvaran ständigt förändrades och vi inte hade fysisk tillgång till den, krävde ett bra samarbete med tät samverkan. Vi har haft ett  kontinuerligt utbyte av idéer kring både hårdvara och mjukvara med kunden och vårt team, med sin gedigna bakgrund och kunskap blev en värdefull resurs.

För att kunna simulera kommunikation med hårdvaran under utvecklingstiden utvecklade vi ett “fejkat” styrkort. Även om det inte kunde simulera riktiga fel, gav det oss en grund för att utveckla och testa vår kod. Vi arbetade även nära Ski-driller-teamet för att hantera säkerhetsfrågor och generering av GCODE, som styr borrhuvudena.

Teknik

Tekniskt använde vi Raspberry Pi som microdator, PI-Gen för att skapa ett bootbart operativsystem, Duet3D styrkort för att styra maskinens komponenter, Python för backend server och GCODE generering, samt Vue för frontendutveckling.

resultat

No more handborrning

Lösningen är nu en funktionell och marknadsförberedd produkt. Ski-driller har fyllt ett tydligt hål på marknaden genom att erbjuda en automatiserad och flexibel lösning för borrning av alpinbindningar. Samarbetet med kunden har varit nära, tidseffektivt och responsivt, vilket gjort oss snabbfotade i justeringar och förbättringar i takt med att nya idéer och behov dykt upp. Ski-driller är inte bara en produkt, utan ett löfte om innovation, effektivitet och säkerhet inom skidindustrin.

Något för dig?

Vill du prata digital tjänsteutveckling?

  • Hör av dig oavsett om du har en hel digital företagsidé eller vill utveckla en ny digital tjänst inom ditt område. Vi kan hjälpa dig att avgränsa din idé, utforska potentialen och ge dig en uppfattning om storleken på investeringen. Ett naturligt nästa steg blir att fortsätta på erbjudandena inom Tjänstedesign & Innovation
HITTA FLER POLARE
imageimageimageimageimageimage
Ditt eget team

Behöver du ett eget team anpassat efter ditt behov?

Vi har kompletta team som täcker allt från digital strategi och användarupplevelse till utveckling och test. Du får tillgång till erfarna designers och utvecklare som tillsammans med seniora projektledare ser till att du får ett smidigt och effektivt projektflöde.

Mer om team
Även inom Tjänstedesign & Innovation
Läkemedelsbranschen

Ett säljrapporteringsverktyg baserat på Speech-to-text-AI som fick stående ovationer

Gidås Hållbarhetsbyrå

Emma är en skräddarsydd SaaS-lösning för att organisera och rapportera koldioxidutsläpp